Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Vänner

Kategori: Allmänt

Det är onsdag och Stefan är på gymmet. Efter den långa valperioden känns det skönt att komma igång med träningen. Och det behövs, verkligen.
 
"Jag måste träna om jag ska vara på topp på det nya jobbet!"
 
Efter en halvtimma på löpbandet känner sig Stefan färdig för dagen och kliver av. Det rasslar till i fickan, och Stefan torkar av sina svettiga händer på träningsoverallen och plockar upp sin telefon. Jonas igen. Han har inte slutat messa sedan söndagen, men Stefan vill inte hänga med Jonas längre. Han är bättre än så. Jonas får ett kort svar från Stefan, som säger att "han är sjuk och ska kolla genom Orange Is The New Black igen".
 
"Snyggt gjort, Stefan!"
 
Efter att ha duschat och bytt om går Stefan till parken för att se om något kul händer. Han hoppas att han inte kommer stöta på någon han inte vill träffa, exempelvis Jonas. Därför måste han vara extra försiktig och hålla ögonen öppna.
 
 
Helt plötsligt händer det. Stefan springer in i någon han inte vill träffa, men det är inte Jonas!
 
"Stefan, jag ska göra allt jag kan för att förstöra för dig på jobbet. Du ska få genomlida Helvetets alla kval. Helvetets alla kval..."
 
Jimmie är just en sådan person som Stefan inte tål att vistas i närheten av. Jimmie är inte som Jonas. Jonas är bara jobbig och töntig tycker Stefan, men Jimmie är en riktig retsticka som ger sig på alla som har det svårare än honom tycker Stefan. Till honom har Stefan ett och annat att säga.
 
 "Du! Såna som du är inte bra! Det ska du veta! Jajamen! Jag säger det! Sluta upp!"
 
Men Jimmie slutar inte upp. I flera timmar får Stefan genomlida Helvetets alla kval. Kvällen kommer, men Jimmie går inte. Stefan klarar inte av att hantera Jimmie på egen hand, han skulle behövt en vän just nu. Han känner sig så ensam.
 
 
Plötsligt dyker Annie och Janne upp. "Åh, vilken tur!" tänker Stefan och vinkar till sig dem. Men, till Stefans förvåning, är varken Annie eller Janne intresserad av att hjälpa honom. "Du får skylla dig själv, du var elak mot oss på Fredriks födelsedagsfest" lyder domen.
 
"Har du utförligt och nyanserat försökt att få honom att sluta retas? Inte? Då blir det F."
 
Men så helt plötsligt skymtar Stefan en silhuett vid vägkanten. Det är Jonas som är ute och kvällsjoggar. Så fort Jimmie upptäcker att Jonas ögon stirrar på honom blir han genast rädd. Det finns nämligen ingen Jimmie är räddare för än Jonas. Jimmie lägger benen på ryggen och springer hem. "Ur askan i elden" tänker Stefan när han ser att Jonas närmar sig honom.
 
Om blickar kunde döda så skulle Jonas blick här vara just en sådan blick
 
Jonas är oerhört besviken på Stefan, han har ljugit honom rakt i ansiktet. Huggit honom i ryggen och förolämpat honom inför alla deras vänner. Stefan får genast veta att Jonas inte kommer att glömma detta i första taget.
 
 
Deras vänskap är över. Inte för att Stefan bryr sig, egentligen. Men han kanske borde göra det? Idag såg han ju vad som händer om man inte har vänner vid sin sida. "Vänner är någonting man ska vara rädd om" är ingen tanke som susar genom Stefans huvud den kvällen.
 
"Jag saknar Fredrik"
 
 

Kommentarer

 • Josephine säger:

  Vad kul att du gjort som en liten serie! :D

  2014-09-18 | 09:40:20
  Bloggadress: http://josephinelouisee.blogg.se/
 • Chips&Choklad säger:

  Åh herre min SKAPARE vad är detta för fantastisk blogg? Hur länge har den funnits? Varför har jag inte sett den förr? Hur ska jag någonsin kunna ta mig från hemmet igen när jag måste sitta och sträckläsa den här och vänta på uppdateringar?

  2014-09-19 | 17:44:58
  Bloggadress: http://chipsochchokladbloggen.blogg.se/
 • Miss Åberg säger:

  Bästa bloggen jag sett på länge!

  2014-09-19 | 19:26:11
  Bloggadress: http://missaberg.blogg.se

Kommentera inlägget här: