Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Regeringsbildnin' ain't easy

Kategori: Allmänt

Solen skiner och det är varmt ute. Man kan knappt tro att det är slutet av september. Hemma hos Stefan har Gustav börjat anlägga en trädgård, precis som Stefan lovat honom att han skulle få. För om det är något Gustav tycker om så är det allt som växer och gror i jorden. Blommorna är hans vänner, och han deras. Ingen lyssnar så bra som växter tycker Gustav. De förstår honom.
 
För den som undrar kommer Gustavs kostym från BOSS eco-kollektion
 
Fullt så harmoniskt är det inte inne i huset, där fullständig kalabalik istället råder. Stefan har så mycket att stå i, och det är mycket att ta itu med nu när han har fått helt ensamt ansvar för allt. Det skulle vara så mycket lättare om någon ville hjälpa honom klara av problemen han står inför, för Gustav är bara ute och leker.
 
 
Tanken slår honom som en blixt, att Jonas alltid ställer upp om man är i nöd. Men man måste hålla honom på mattan, för ger man honom lillfingret tar han snart hela vänsterhanden tänker Stefan. "Det är såhär man spelar spelet" säger Stefan för sig själv efter han ringt Jonas.
 
 
Till Stefans förvåning är Jonas svårflörtad idag, och vill till en början inte ge Stefan sitt stöd. Men Stefan lyckas med nöd och näppe övertala honom till att ge honom sitt stöd. Det enda han behövde göra var att svara "vet inte, kanske?" när Jonas frågade vad han tyckte om att förbjuda vinster i välfärden. Med Jonas på tåget drar Stefan en lättnadens suck. Vad Stefan inte vet är att Jonas också spelar spelet.
 
"Just det, nu när vi ändå är igång Jonas...det där med RUT. Kom igen! Lite kan vi väl ha kvar?"
 
Samarbetet visar sig vara effektivt. Nu har han något att vinna av att ha Jonas som vän. Stefan tittar på klockan och ser att Paradise Hotel strax börjar, och börjar mumla på ett hastigt avsked. Chocken kommer när Jonas föreslår att de ska komma överens om fler saker, och föser ned Stefan i tv-soffan. Innan Stefan ens hinner säga något så tar Jonas kommandot och greppar fjärrkontrollen. Och Jonas sätter inte på Paradise Hotel, utan någon tråkig musikdokumentär om typ Bod Dylan eller någon annan gubbe.
 
"Men Jonas, det är parceremoni idag!"
 
Jonas fnyser. Paradise Hotel är ytlig mobbning tycker han, och dessutom är det inga roliga deltagare med i år. Stefan får helt enkelt streama avsnittet i efterhand.
 
 
Då minns Stefan att Gustav är kvar hos honom och har varit ensam i timmar. Han nästan flyger ur soffan för att ta reda på var Gustav tagit vägen. Efter ett kort men intensivt letande hittar Stefan och Jonas Gustav i det lekrum Stefan inrett för de sena kvällar som Gustav ibland måste sova över när de blivit för sent. Gustav gillar inte mörker.
 
Därinne ser Stefan att Gustav har börjat leka med sin debattrekvisita. Kolbiten har Gustav redan tröttnat på, för nu har han fått en liten röd bensindriven bil att leka med av Stefan. Konfunderat utbyter Stefan och Jonas utbyter några blickar med varandra. Gustav får syn på de båda farbröderna och blänger ilskt.
 
 
"JAG ÄR HUNGRIG, STEFAN!" vrålar Gustav, där han sitter på golvet. "KLOCKAN ÄR SENT OCH JAG HAR INTE ÄTIT ÄN!". Stefan börjar genast känna av magsåret igen. "Åh nej!" tänker han. "Ännu mer ansvar!", men så får han en idé.
 
"Du, Jonas, skulle inte du kunna slänga ihop lite käk till Gustav?"
 
Jonas väntar en stund med att svara. Han utvärderar situationen noggrant. Till slut bryter han tystnaden. "Hej Gustav, det är jag som ska laga mat till dig idag, du gillar väl närodlat?". Gustav älskar närodlat, och kastar sig om Jonas. Det räcker som svar för honom.
 
"Jag är så smart!"
 
Jonas sätter genast igång i köket, så Stefan passar på att ta en stund för sig själv där han kan koppla av efter den långa dagen. Äntligen har han Jonas till sitt förfogande. "Han är så godtrogen!" tänker Stefan där han ligger i badet och leker med bubblorna.
 
 
Men vad Stefan inte vet är att i köket så håller Jonas redan på att blanda ner lite extra rött i röran.
 

Kommentarer

 • Alice säger:

  ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!

  2014-09-29 | 10:51:38
  Bloggadress: http://alicesmobilblogg.blogspot.com
 • Richard säger:

  Det här så sjukt kul! Fortsätt med det här, du äger!

  2014-09-29 | 21:23:19
 • Anonym säger:

  Jättebra!

  2014-09-29 | 22:42:12
 • Fawkes säger:

  Älskar bara den här bloggen mer och mer för varje inlägg.

  2014-09-29 | 23:25:22
 • Anonym säger:

  AHHH JAAA HAHAH

  2014-10-04 | 23:04:43

Kommentera inlägget här: