Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Hotet mot demokratin

Kategori: Allmänt

Det är en helt vanlig morgon i september. Det är valår, och både Fredrik och Stefan har förstås fullt upp på jobbet. När deras väckarklocka ringer upptäcker de att något inte är som det ska. Det känns fel och avigt, men de kan inte sätta fingret på vad det är. Plötsligt ser Stefan att Fredrik har ett par rosa glasögon på sig, och tänker "konstigt, det brukar han ju inte ha". Fredrik ser i samma stund att Stefan också har ett par rosa glasögon på sig. De lägger ihop ett och ett och förstår att någon har satt på bägge två rosa glasögon medan de sov. Fredrik samlar sig och säger som det är:
 
"Jo, du förstår Stefan, det här är ett...HOT MOT DEMOKRATIN!"
 

Efter att ha ätit frukost bestämmer de sig för att ta reda på vem det är som ligger bakom vandaliseringen. Med björnkliv tar de sig ut i trädgården och finner ingen mindre än deras kollega Gudrun. "Det behövs ingen intelligensreserv för att förstå att det är hon som ligger bakom vandaliseringen" säger Fredrik. "Det du har gjort är straffbart! Du utgör just nu ett hot mot vår demokrati!".
 
"Ja, det är par rosa glasögon?"
 
Fredrik inser allvaret i situationen. "Det här ska Sverige få höra!" Han rusar in till datorn för att skriva arga tweets från sitt personliga konto. Stefan blir kvar med Gudrun, och frågar lite försynt om detta faktiskt är ett hot mot demokratin och om han själv är medskyldig på något sätt eftersom han har på sig glasögonen nu. Han får snabbt besked om att så inte är fallet. Gudrun fortsätter med att berätta vilka hot mot demokratin de står inför, men innan Gudrun ens hinner avsluta sin första mening så avbryter Stefan och frågar om hon kommer stötta hans budgetförslag.
 
 
Efter att Stefan fått en kortare utskällning för att han avbrutit henne så går Gudrun in till Fredriks arbetsrum för att be honom komma ut så de kan prata. Där sitter Fredrik och komponerar tweets med de finaste orden han kan slå upp i synonymordboken. Gudrun väntar tålmodigt på att han ska få ur sig det han vill få sagt.
 
"Nej! Jag tänker inte komma ut! Vandalise...nej det har jag redan använt, men fördärva då? Hmm vad hade Voltaire gjort..."
 
När synonymerna tar slut följer Fredrik med ut i solen igen. Där väntar en lektion om vad som faktiskt utgör hot mot deras demokrati. När den är över avslöjar Gudrun att de båda bara har på sig ett par helt vanliga glasögon, och inget annat.
 
 "Så du säger...att vi har kunnat ta av oss dem...hela tiden? Bara sådär?"
 
De båda vännerna drar en lättnadens suck och ber genast Gudrun om ursäkt för att de terrorstämplat henne. Alla blir sams, och till kvällen har Fredrik och Stefan homeparty med Gudrun.
 

Kommentarer

 • Klara säger:

  Alltså denna bloggen var det roligaste jag någonsin sett!!

  2014-09-16 | 19:13:02
  Bloggadress: http://klarainamerica.blogg.se/
 • Anonym säger:

  Bästa inlägget! Heja Gudrun! :)

  2014-09-25 | 16:29:59

Kommentera inlägget här: