Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Individens val

Kategori: Allmänt

De senaste veckorna har varit tunga för Fredrik. Ungkarlslivet hos Anders börjar bli en plåga. Varje dag är samma sak med Anders, och Die Hard är inte lika rolig den elfte gången. Han tillbringar flera timmar om nätterna i badet. Först när vattnet blir kallt orkar han med att gå upp.
 
 
TV på natten är ingen höjdare, tänker Fredrik när han bläddrar genom kanalerna. "Utbud och efterfrågan heter det!", men sedan inser han att hans ekvation är felaktig när han kommer på att de flesta människor som sover om nätterna. Nu är bara Fredrik och sexan-killen vakna, och världen har aldrig känts så ensam.
 
"Är du vaken? Bra, för snart visar vi Crank för femte gången den här månaden! Men först: dubbelavsnitt av Family Guy!"
 
Utan struktur och innehåll är Fredriks vardag tom. Ibland räcker inte individens fria vilja till, tänker han. "Strunt! Det är individens val att stanna uppe en hel natt med sexan-killen som enda sällskapet!". Men han kan inte ens lura sig själv längre. I hans ögon lyser frånvaron av allt som där en gång var.
 
Konstnärlig tolkning av individens fria vilja
 
Han utvärderar sina handlingsalternativ, och kommer på att med hans förutsättningar och kapital kan han göra i princip vad som helst. Goda nyheter för Fredrik! Men vad ska han göra? Ett företag ska han ha såklart! En bar...eller ännu bättre: en lounge! Innan Fredrik bestämmer sig så googlar han efter vilka avdrag han kan göra, och kontaktar sedan Bolagsverket.
 
"Individen har alltid ett val!"
 
En vecka senare står loungen färdig, och Fredrik väntar spänt på sin första kund. Timmarna går, men ingen kommer. Han trodde att pengarna bara skulle rulla in och börjar därför genast tjura. Alla är dumma.
 
"Det ska ju löna sig att ha företag, det har jag bestämt!"  
 
Fredrik är så när på att ge upp och sälja verksamheten bara fem timmar efter att han påbörjat den, men så kommer Stefan in genom dörrarna. Det var en månad sedan de sågs senast, och det hugger till i Fredriks mage. Han börjar spegla sig på närmsta blanka yta för att se om han ser bra ut. Stefan börjar sakta gå mot baren och sätter sig vid en av stolarna. Ingen säger något på vad som känns som flera minuter. Tystnaden bryts av att Stefan beställer in en sexa whiskey.
 
 
De båda pratar och har trevligt, men Stefan känns förändrad. Fredrik upptäcker att Stefan bär hans kvarglömda parfym, och den där kavajen ser ut som en av hans egna. Men vad spelar det för roll? Stefan verkar må bra, och Fredrik känner sig uppriktigt uppfylld av glädje i Stefans närvaro.
 
 
Stefan får ett samtal och måste ursäkta sig. "Gustav har hittat ett asballt klipp på YouTube han bara måste visa, ska du följa med?". Enligt Fredrik föds alla människor med en inneboende rationell förmåga att fatta det bästa beslutet och agera efter det. Fredrik måste välja mellan pengar eller vänskapen. För honom är valet enkelt.
 
 
 

Kommentarer

 • Fawkes säger:

  "Det var en månad sedan de sågs senast, och det hugger till i Fredriks mage. Han börjar spegla sig på närmsta blanka yta för att se om han ser bra ut."
  AAAAAAAW!

  2014-10-14 | 14:04:00
 • Aida säger:

  "Fredrik är så när på att ge upp och sälja verksamheten bara fem timmar efter att han påbörjat den”

  - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

  2014-10-15 | 21:20:02
  Bloggadress: http://aidasmakeup.me
 • Felicia säger:

  Haha man får sig alltid ett gott skratt när man läser din blogg!

  2014-10-20 | 22:10:10
  Bloggadress: http://lilissim.blogspot.se/
 • c säger:

  Haha älskar detta

  2014-10-21 | 19:40:25

Kommentera inlägget här: