Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Första dagen på jobbet

Kategori: Allmänt

Det är tidig måndag morgon, men Stefan har inte sovit på hela natten. Idag är första dagen på hans nya jobb, och eftersom han dels varit rädd att försova sig och dels för att han är riktigt nervös så har han suttit uppe. Tänk om han inte kommer trivas? Tänk om det är tråkigt? Tänk om han kommer få skäll? Tankarna är många och Stefan känner ett överväldigande orosmoln som hopar sig över honom.
 
 
Men så när klockan slår fem bestämmer sig Stefan för att börja förbereda sig inför sin första arbetsdag. Så fort han får ögonkontakt med sin spegelbild tänker han "duger jag som jag är?". Stefan och Fredrik har olika sätt att se på saker, men Fredrik kunde i alla fall sitt jobb. I flera år har Stefan velat ha Fredriks jobb, och nu när han väl har det vet han inte vad han ska göra. Hopplösheten rusar genom kroppen.
 
 
En tanke slår Stefan. För att vara bra på jobbet måste han helt enkelt låtsas att han är Fredrik, för om han är som Fredrik så kanske alla tycker att han gör ett bra jobb. Som tur är så hittar Stefan en av Fredriks kostymer som han glömt kvar, och den passar. "Riktigt snyggt", tänker Stefan. "Ser lite blå ut? Nej det är den nog inte". Ett till utbyte av blickar med sig själv i spegeln. Stefan vet inte vad som faller honom in, för han tar upp en rakapparat och startar den. Det mekaniska surret spinner som en gräsklippare, och det är som en mystisk kraft för rakapparaten mot huvudet. En övernaturlig vind blåser genom rummet och åskan mullrar i fjärran. När Stefan återfår kontrollen ser han in i spegeln. Hans förvandling är klar. Han är Fredrik i annan skepnad.
 
 
Efter att ha fått i sig lite Kalaspuffar i Oboy beger sig Stefan till kontoret. Det har inte ens börjat ljusna, och på uppfarten kommer Jonas gående. Han jobbar ofta obekväma tider, men det är visserligen bara sex timmars arbete per dag.
 
"Stefan, är det du? Jag kunde svära på att det var Fredrik! Skäms du inte? Har du glömt vem du är?
 
"Tyst med dig, Jonas! Jag har ett nytt jobb och jag är skitsnygg!", skrattar Fredrik (förlåt, Stefan menade jag) åt Jonas påhopp. "Hmm, om det går bra att vara som Fredrik på jobbet kanske jag ska...BLI Fredrik...", tänker han för sig själv. "Man måste se till individen!". En övernaturlig vind ylar genom kvarteret. Jonas blir kvar som ett frågetecken.
 
Haters gonna hate!

Kommentarer

 • Felicia säger:

  Man skrattar gott när man läser din blogg! De är verkligen perfekta!

  2014-10-09 | 22:17:54
  Bloggadress: http://lilissim.blogspot.se/
 • Elin säger:

  Älskar den här bloggen, den ger mig alltid många skratt och jag ser fram emot fler inlägg :D

  2014-10-12 | 18:46:39

Kommentera inlägget här: