Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

The Fredrik and Stefan Christmas Special

Kategori: Allmänt

Stefan kunde inte sova i natt. Tanken på paketet som det stod hans namn på bara låg och väntade på att öppnas, som en hägring i den kalla vinternatten. Han blev riktigt besviken över paketets innehåll som var ett nyval, och ett kvitto fanns inte heller. Man får bita ihop och säga tack ändå. Han och Fredrik har bjudit in alla vänner och ovänner för att fira jul tillsammans. När klockan slår femton springer Stefan och sätter på TV:n, eftersom han aldrig missar en sekund av "Kalle Anka".
 
De första gästerna tittar på "Kalle Anka"
 
Fredrik smiter snabbt iväg för att koka den alkoholfria glöggen. Det är ett viktigt ställningstagande, tycker Fredrik. Det är dessutom det enda ställningstagandet han gjort under hela året.
 
 
Jimmie och Björn är också inbjudna, trots att de bara ställer till problem för Fredrik och Stefan. På julen är det helt andra regler som gäller, och man måste spela spelet. Helt plötsligt blir Jimmie rasande över "Kalle Anka".
 
"Men vad fan nu har de klippt i Kalle Anka igen! Nu är hela julen förstörd! Jag saknar den rasistiska figuren! Nu har det gått för långt!"
 
I rent vredesmod stormar Jimmie iväg och isolerar sig från de andra. Alla är överens om att han överreagerar och bara beter sig korkat. Han gömmer sig i ett sovrum, tar upp sin telefon och går in på YouTube.
 
"Då ska vi se, kalle...anka...utan...censur...SÖK"
 
Efter att ha druckit glöggen kommer Fredrik tillbaka med tårta. "Har jag missat fågeln? Fjäderfät? Pippin? Den där som ser ut såhär..."
 
 
Efter "Kalle Anka" kallar Fredrik till bords. Alla gäster äter och har trevligt ihop, vilket är väldigt underligt. Ingen bråkar eller kräver att bli kallade för herr talman. Det är ett julmirakel.
 
 
Plötsligt knackar det på dörren. "Tomten!" ropar Janne glatt mitt i en stor tugga. "Jaaaaaaaa" skriker Gustav och springer ut för att se vem som vill bli insläppt. Hans breda leende blir ett upp och ned-vänt U.
 
"Varför bjöd ni inte mig?"
 
In kommer Anna. Och hon är inte uppfylld av julens budskap, eller jo, den kapitalistiska biten åtminstone. Gustav kommer springande och rycker Fredrik i ärmen. "Hon vill prata med dig!". Fredrik kommer ut och möter Anna. 
 
"Du ska ut härifrån, och jag ska ta din plats"
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Fawkes säger:

  Hahaha awesome <3

  2014-12-24 | 22:14:50
 • c säger:

  Äntligen <3

  2014-12-25 | 22:35:45
 • Anonym säger:

  Så jävLa bra orkar inte

  2015-04-14 | 00:14:53
 • Maja säger:

  Hej! Vet inte om du fått denna fråga tidigare eller om du inte vill svara på den, men vilket parti sympatiserar du med? :)

  2015-06-01 | 20:28:20

Kommentera inlägget här: