Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Skygglappar, check!

Kategori: Allmänt

Det är söndag kväll, och Tre Kronor är i final. Fredrik har ett stort sportintresse, och så fort det är landskamp sitter han som klistrad framför sändningarna på den flimrande skärmen. Han går in i ett transliknande sinnestillstånd som ingen får rubba, Stefan har till och med lovat att hålla sig hemifrån för att inte störa Fredrik.
 
"Det är ju alltid kul när det går bra för Sverige!"
 
En bit in i matchen blir Fredrik just störd. Utanför huset hörs höjda röster och skrik. När Fredrik går ut för att undersöka saken möts han av en fasansfull syn: bilar som står i lågor, arga människor och förstörelse. Det här är hans största rädsla, det här sabbar hans myskväll.
 
 
Fredrik smyger in igen, för att inte bli sedd av mobben. Kanske kan han fortsätta titta på matchen och åtminstone förbli relativt ostörd. Det går att välja att inte märka av vad som händer därute på gatan, intalar han sig själv. Men upploppsstämningen är alltför påtaglig, till slut hör Fredrik knappt vad Jidhe och Wikegård säger om matchen. Det är inte roligt att titta på matchen när man blir störd av verkligheten.
 
 
Fredrik kan inte riktigt njuta av segerns sötma, utan går och lägger sig med en gång. Han vill helst glömma allt som händer ute på gatan, och sväva iväg till drömmarnas värld. Sömnen når honom inte. Han ligger sömnlös, det låter alldeles för högt utanför. Han provar allt, ett glas varm mjölk, räkna får, räkna värdepapper, titta på Stefans inspelade tal, och inget fungerar. Han kan inte blockera vad som händer därutanför. Det här går inte ihop med det liv han vill leva. Men vad ska han göra?
 
"Jag vill drömma om cowboys. Det får man i mitt Sverige. Här väljer individen! Individen väljer ALLT!"
 
Plötsligt slår tanken honom att man kan ringa polisen. Dessa är lagens väktare och ska säkerställa ordning för Fredrik. Kort efter samtalet till larmcentralen kommer polis till platsen. Fredrik hör slag och skrik, till slut tystnar rösterna och polisbilarna åker iväg. Nu när hans tillvaro är i balans kan han åter sova och drömma om sina cowboys.
 
"Hallå? Ja, de slår sönder saker härutanför och sätter bilar i brand. Om jag vet varför de gör det? Nä jag har absolut ingen aning om varför! Borde jag det? De störde mig under hockeyn. HOCKEYN!!!"

Kommentarer

 • :P säger:

  men uppdatera då

  2013-07-02 | 23:44:06
 • Anna säger:

  härmed ger jag dig respons.
  börja igen.

  2013-10-10 | 01:53:21

Kommentera inlägget här: