Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Festen

Kategori: Allmänt

Fredrik sitter vid frukostbordet och läser morgontidningen. Stefan är inte vaken, han brukar visa sig först framåt lunchtid. Ikväll har Fredrik bjudit över några nära vänner för en mindre tillställning.
 
 
När han en stund senare klipper gräset i trädgården lufsar Stefan ut genom dörren. Fredrik berättar om vad som står på kvällens schema. Fredrik undanber Stefan från att visa sig under kvällen såvida han inte börjar raka sig igen. Stefan godkänner kravet.
 
 
"Om Fredrik ska få bjuda över sina kamrater så ska väl jag också få det", tänker Stefan. Efter att han rakat sig tar han sig friheten att bjuda in några egna vänner.

"Hallå! Det blir rejv! Alla ska med!"
 
Framåt kvällen dyker gästerna upp. De är alla uppklädda och ser fram emot kvällen. Fredrik hälsar dem välkomna till hans och Stefans hem.
 
 
Fredrik visar gästerna till baksidan av huset och börjar genast tillreda välkomstdrinkar till gästerna. Drinkarna har blivit lite av en lägsta godtagbar standard när det vankas festligheter hos någon av vännerna, så när Fredrik ikväll berättar att han brukar använda sig av drinkmixar känner de sig lurade.
 
Trots besvikelsen som uppstod kring avslöjandet om drinkarnas hemlighet blir det en trevlig tillställning. De sitter och pratar om hur skönt det är att ha pengar och hur jobbigt det måste vara att inte ha pengar, men när det börjar skymma kommer tre figurer gående längs med gatan...
 
Grattis Växjö. Nu öppnar Dressmann XXXXL.
 
I dörren möts de av en figur som ser ut som...Stefan? Med neongrönt hår och hela baletten!
 
"Göran, Håkan och Göran! Välkomna till Party Zone! Nu blir det rejv!"
 
De följer DaBuzz-tonerna från andra sidan huset. Väl där möts de av en högst borgerlig tillställning. Fredrik kunde inte tro vad som höll på att hända, trots att han borde anat det. Stefan hade bjudit in sina sossekompisar, nu var festen officiellt död. I bästa fall skulle hans vänner bege sig hem, men detta kunde få fatala konsekvenser.
"Inget dödar ett bra party så väl som ett gäng sossar gör! Stiiiiiiick!"
 
De försöker få de nya gästerna att inse att de inte är välkomna på festen, men de insisterar på att man ska "visa solidaritet för de icke-inbjudna" och att "alla ska med". Inga argument om individen och den liberalismens frihetslära verkar bita, så Fredrik vänder sig direkt till Stefan för att få honom att styra upp den här rödgröna röran.
 
"Det här är ditt fel, Stefan! Det blir ingen mer CSI och ostbågar på två veckor!"
 
Göran och Calle är sedan länge bittra fiender, och åren har ännu inte läkt sprickorna mellan dem. Under alla dessa år har i stort sett alla dispyter slutat med att Calle står mållös.
 
 
Görans retorik och härskartekniker går inte att trumfa. I vart fall inte av Calle, men han tror sig nu ha en chans. David mot Goliat. En slunga och en enda sten, man måste förvalta chansen väl. En skenmanöver krävs:
 
"A @laqaqlqqaqqqqaQpAApAaQQaAQAPAaaaaAaAAaAaaaaQaaAAA
qaAAqaaQaAaAAAqAplqqqqQqaAAqApaqaAaAqqaqqaqqqqqa@aa
aqQqaqaqaqa"
 
Stämningen blir alltmer fientlig mellan blocken på festen. Från vissa håll hörs glåpord och plötsligt viner en sko genom luften följt av en serie kritiska synpunkter på Ayn Rands författarskap. Situationen är ohållbar och något måste göras. Om man inte kan avlägsna orosmomenten får man neutralisera dem, tänker Fredrik och agerar; han börjar spela skivor.

Save the Rejv (Extended Mix)
 
Som genom ett trollslag upphör samtliga närvarande att bråka och går in i ett transliknande beteende, så kallad klubbdans. Till och med Janne som väldigt sällan rör sig rytmiskt började gunga fram och tillbaka. Festen var räddad, tack vare Fredrik.
 
"DJ Alfons Pappa in da house. Spelar mest DaBuzz. Boka mig."
 
 

Kommentarer

 • Jessie säger:

  Haha! Underbart! x-D

  2014-09-17 | 13:43:10
  Bloggadress: http://dreamingtiger.blogg.se
 • Jesper säger:

  Lysande. Mycket bra porträttlikhet på alla!

  2014-09-25 | 20:02:29

Kommentera inlägget här: