Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Dag 3 - Beachen

Kategori: Allmänt

Idag är det riktigt varmt, så Fredrik och Stefan bestämde sig för att trotsa vardagens förpliktelser och bestyr och besöka den folktomma stranden. Fredrik ser stranden som ett stressfritt vakuum. Han älskar frihet och Stefan älskar att bygga sandslott, så här kunde de verkligen vara sig själva. När de väl kom ned till stranden upptäckte de mycket riktigt att stranden var i princip deras. Stefan fick hålla fast Fredrik och säga "nej du kan inte köpa den här stranden, den tillhör det allmänna, kommunens invånare!" när han rotade efter sin telefon och mumlade något om privatisering.
 
Tropiska drinkar i all ära, men Fredrik dricker här isvatten från isblock importerade från nordpolen. "Det kostar att kapitalisera på naturen, både ekonomiskt och ekologiskt!" säger han och läppjar på den halvsmälta polarisen.

Stefan får för sig att han ska leta snäckor. Dessa ska han göra tavelramar av och sälja på torgmarknaden. Fredrik förvånas över Stefans initiativförmåga och aktivitetsvalet, men han blir glad över att Stefan har hittat ett sätt att sysselsätta sig på som inte innebär en vidareutveckling av hans ohälsosamma livsstil.
 
För första gången på flera år nådde Fredrik någon form av sinnesro. Att se en gammal sosse försiktigt möta vågorna med fötterna i ett försök att stegvis acklimatisera kroppen till det kalla vattnet var som balsam för själen.

Efter en stunds letande ger Stefan upp. Han hittar inga snäckor som är fina nog, och dunsar ned i strandstolen bredvid Fredriks och dåsar snart av. Fredrik tittar på den slumrande Stefan och ler. Ett stelt, men likväl äkta leende.
 
 

Kommentarer

  • Karolina säger:

    Du är ett humorns geni!

    2014-09-24 | 19:42:55

Kommentera inlägget här: