Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Dag 1 - Flytten

Kategori: Allmänt

Efter det att båda hade sagt upp sina politiska uppdrag åkte de digitala versionerna av Fredrik och Stefan till den villa som skulle bli deras nya hem. Fredrik hade länge velat leva ett vilt ungkarlsliv, och han visste att det skulle gå vilt till med Stefan som roomie. Stefan, å andra sidan, hade länge velat bo tillsammans med någon som kunde få styr på honom och hans kaotiska vardag. Ingen av dem kände vid det här tillfället till varandras agendor bakom flytten.
 
Ett awkward försök till en fistbump. Stefan hade inte räknat med att Fredrik skulle vara en van utövare av handslaget, men att det skulle vara så här illa hade han inte räknat med.
 
Den nyvunna frihet som Fredrik nu kände var berusande. Det fanns ingen som kunde säga åt honom vad han kunde och inte kunde göra. Det kliade i långfingret, som han ville visa för allt och alla. Hela världen låg inför Fredriks fötter, och hans upproriska ambitioner fick honom att göra något han tidigare bara hade kunnat drömma om; han åt flingor till lunch.
 
'
"Hör du ljudet av den porlande mjölken som drunknar bland de knastrande flingorna? Det är ljudet av frihet."
 
Fredrik kände sig som en ny man efter lunchen, han diskade inte ens skålen. Stefan ropade från vardagsrummet att han hade kopplat in Playstation:et och frågade om Fredrik var redo för en stor portion pyngel. "Om jag är!" ropade Fredrik i all hast, utan att ens tänka på vad det var han svarade jakande till.
 
Stefan hade bara dåliga spel. Men som tur var fanns ett spel de båda kunde enas om att spela; Madden.
 
Ingen av dem kunde reglerna i football, vilket gjorde spelandet ännu mer intressant.
 
"Men lägg av din röööööööv!"
 
Efter fem vinster mot Fredrik besegrades Stefan till slut. Eftersom han är en extremt dålig förlorare började han genast böla och anklaga Fredrik för fusk.
 
"AAAAAARRAGJRgajIGJAIJAGIJGAIJgAIJjAG!!!"
 
När Stefan blir arg blir han först rasande, efter det går han och tjurar en längre stund. Fram till dess att han har lugnat ner sig är han helt okontaktbar. Just därför är Stefan väldigt jobbig att handskas med, men förutsägbar.
 
 
Fredrik hade inte förutsett detta alls. Han hört av Göran och Janne att Stefan var en "soft snubbe", och han visste inte hur han skulle hantera situationen alls. Skulle han ringa Calle? Han brukar veta hur man hanterar kriser. Om han inte försonades med Stefan skulle det vara omöjligt att bo under samma tak som honom. Men vad ska man göra när ens roomie beter sig som en femåring?
 
"Vad skulle Ayn Rand göra?"
 
Helt plötsligt börjar Stefan känna en gudomlig doft. Han kunde inte sätta fingrarna på vad det var. Det kommer från köket, och där ser han att Fredrik har köpt en familjepizza. De utbyter några stela blickar och sätter sig tyst ned med varsin slice.
 
Fredriks favoritpizza är capricciosa med extra mycket champinjoner och Stefans är kebabpizza med bearnaissesås.
 
Den kvällen äter de i tystnad. Det råder vapenvila i huset, men den fientliga situationen är allt annat än avvärjd. Vad de inte visste om var att de omedvetet delade en magisk flyttpizza ihop och att de var på väg mot en storslagen vänskap.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: