Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Onlinedejting

Kategori: Allmänt

Idag vräker regnet ner. Fredrik står och tittar ut genom fönstret, han är inte glad. Dels på grund av att han inte kan ta den långa cykelturen han planerat hela veckan i det här vädret, och dels på grund av att han börjar känna sig ensam. Stefan har börjat träffa Yvonne, som Fredrik tidigare anlitat som hemhjälp, och Fredrik känner att singellivet börjar bli långdraget.
 
"Alla säger 'det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder'. Det måste vara jante som spökar bakom det ordspråket."
 
Fredrik bestämmer sig för att prova på onlinedejting. Han registrerar sig som "private_ownership_lover_65" på HappyPancake och börjar genast fila på sin dejtingprofil.
 
"Få se här: etnisk svensk i mitten av livet, gillar tacos och hundvalpar. Du som kan rädda mig från min ensamhet över en bib och bandade avsnitt av Fångarna på Fortet står högt i kurs på Fredrik-börsen. Puss och kram, Fredrik."
 
När Fredrik sen matat in sin profil med information ger han sig ut bland den ofantliga massan sökande. Kanske finns där någon för honom, men det dröjer inte länge förrän han ser en profil tillhörande hans ex. Bilderna hon visar på sig själv är tagna på deras Thailandssemester för några år sedan, och Fredrik har blivit bortredigerad från varje bild.
 
När Fredrik läste att hans ex nu sökte en man med ett vackert hårsvall föll alla pusselbitarna på plats på en gång.
 
Fredrik hittar så småningom en kvinna som faller honom i smaken, de chattar fram och tillbaka och till slut lägger Fredrik fram en proposition om ett restaurangbesök, vilket klubbas genom. Just då de säger hejdå kommer Stefan in i köket. Fredrik berättar uppspelt för Stefan om kvällens schema. Han förklarar även att om det går bra ikväll så skulle han meddela Stefan om detta, så att Stefan kan hålla sig hemifrån. Stefan skulle inte få förstöra det här. Fredrik blir försäkrad om att Stefan ska hålla sig borta oavsett, han är bortbjuden på Håkans maskerad.

ar
"Jag är ute på Den Fria Marknaden, baby!"

Klockan blir 18 och Fredrik anländer till restaurangen där han ska träffa "gos_bruden_med_klös", väl inne på restaurangen ser han en kvinna som han känner igen från bilderna. Det är hon.
 
 
De presenterar sig för varandra, Fredrik trycker hennes hand lite väl hårt, vilket syns på hennes ansträngda ansiktsuttryck. Vilket pinsamt snedsteg, Fredrik ursäktar sig. De sätter sig ned och börjar lära känna varandra, hon heter Mona och arbetar på någon myndighet Fredrik inte känner igen namnet på. Det är väldigt stel till en början, men efter en stund börjar de slappna av.
 
Eftersom Fredrik läst "The Game" vet han exakt hur man ska bete sig för att väcka intresse hos en eventuell partner. Han nickar och och visar intresse för allt Mona säger. Ibland hånler han och rullar med ögonen, för så står det att man ska göra i boken. Om man får frågor om detta så ska man svara "nä nä, det var inget" och låta som att man ljuger.
 
Under måltiden så kommer de varandra inpå skinnet, de skrattar och har riktigt trevligt. Mona gör det väldigt klart för Fredrik att hon är attraherad av honom genom subtila hintar. Det här går bättre än väntat, tänker Fredrik, som även han är riktigt intresserad av Mona.
 
Fredrik och Mona tar en lång promenad efter maten. Strategiskt nog väljer Fredrik att ta vägen förbi huset, väl där slår Fredrik till och frågar om Mona vill följa med in.

"Vill du följa med in och se på min aktieportfölj?"
 
De sätter sig i soffan och myser med varandra, men helt plötsligt får de syn på Stefan bakom en fåtölj när han försöker smyga sig ut. Han hade inte hunnit bege sig till Håkans maskerad innan de kom hem. Fredrik och Mona växlar blickar, och stirrar sedan ut i luften i tystnad. Stefan glor på. Det hade vart en underbar kväll fram till nu. "Vi hörs" säger Mona, och går hem. "Inga skämt om korvfest nu" säger Fredrik buttert och går och lägger sig.
 
 
 
 

Kommentarer

 • Simon säger:

  Denna blogg får mej att skratta!

  2012-12-14 | 19:31:09
  Bloggadress: http://egentligtsubjekt.blogspot.com
 • Steffe! säger:

  Hahaha ;'D

  Kärlek. Jag kommer få många nya otp kandidater
  <33

  2013-08-08 | 14:55:00
 • Fawkes säger:

  ""Få se här: etnisk svensk i mitten av livet, gillar tacos och hundvalpar. Du som kan rädda mig från min ensamhet över en bib och bandade avsnitt av Fångarna på Fortet står högt i kurs på Fredrik-börsen. Puss och kram, Fredrik.""

  Du är ett geni.

  2014-09-25 | 11:14:44

Kommentera inlägget här: