Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Den hushållsnära tjänsten

Kategori: Allmänt

Dagen efter festen vaknade det lilla hemmet till liv. Efter de fått i sig lite frukost var det dags att börja städa. Ingen av dem hade någon direkt vilja att städa med den här baksmällan som plågade dem, men insåg problemet. Calle B hade förstört diskhon eftersom han ryckt för hårt i kranen efter alla shots och överallt stod tomma glas, flaskor och tallrikar. Fredrik kommer på idén att de kan anlita någon att städa undan röran och utnyttja skatteavdraget för hushållsnära tjänster, men Stefan ställer sig tveksam till förslaget.
 
"Vi hjälper till att sätta fler människor i arbete, Stefan. Det här är vad arbetslinjen handlar om, det du väl om? Vi har ju lånat era argument och anpassat dem efter liberalismen!"
 
Stefan låter sig inte köpas av Fredriks argument. Han står fast vid sina principer och vill lösa problemen på egen hand. De kommer överens om att de Stefan ska städa köket medan Fredrik tar resten av nedervåningen. Stefan utnyttjar sin kollektiva arbetarmedvetenhet och tillskansar sig rörmokarkunskaper och sätter genast igång med att reparera rören under diskhon. Samtidigt smiter Fredrik ut på verandan och ringer ett samtal, han har ingen avsikt att städa själv.
 
"Ja, har jag kommit till DIAL-A-RUT?"
 
När Stefan arbetar är han helt uppslukad av sina arbetsuppgifter och har full fokus på att bli färdig. Fredrik ser till att deras hemhjälp kommer in utan att Stefan märker av något.
 
Notera att hemhjälpen är kvinnlig. Det här är inget jag avsett utan det är så det här jävla spelet fungerar.
 
Fredrik dirigerar hemhjälpen till att ta hand om de rum i huset som är hans att städa, för att Stefan inte ska märka av något. När Stefan lyckats få bukt med rören går han för att hämta moppen, och när han väl kommer tillbaka får han syn på någon som står och skurar golvet.
 
 
Ett tag senare kommer Fredrik in genom dörren och får se att det inte alls är så städat därhemma som han förväntat sig. Hade inte hemhjälpen skött sina uppgifter? Han kunde ju inte fråga Stefan, som då skulle fatta att Fredrik gått bakom hans rygg. Fredrik behövde inte undra länge, från vardagsrummet utbrast Stefan "vi ska inte ha någon lågavlönad arbetskraft här hemma!".

"Går du bakom ryggen på mig igen, så kan jag se till att din tillvaro blir mycket, mycket otrevlig. Städa färdigt nu, Fredrik."
 

Fredrik känner sig skamsen över vad han gjort, och lunkar iväg med svansen mellan benen. Det var ett stort nederlag för honom, men huset måste städas. Det fanns inget annat att göra än att själv ta itu med problemen.
 
Medan Fredrik skötte disken gjorde Stefan tai chi.
 
När det började skymma kom Fredrik ut till Stefan i vardagsrummet och, i hopp om att försonas, föreslog han att de kunde se CSI ikväll. Stefan vände sig om och sa att han hade andra planer som inte involverade varken Fredrik eller TV-tittande. Fredrik började undra vad som fallit in Stefan. Under hela kvällen höll han sig för sig själv och låste in sig i badrummet länge. Efter någon timma hörde Fredrik att någon gick i dörren och där fick han syn på Stefan i en uppknäppt skjorta med hemhjälpen. Stefan har en dejt ikväll, det har inte Fredrik. För en stund kände Fredrik sig en smula nedstämd, men glad för Stefan. Detta skulle eventuellt kunna hjälpa Stefan att ta mer ansvar.

p

Kommentarer

 • Viktoria säger:

  Måste bara kommentera att det är väldigt 50/50 på om det är kvinnlig eller manlig hemtjänst. Jag brukar väldigt ofta få killar!

  Något dom alla har gemensamt är dock att dom inte gillar att städa, tycker om att stanna kvar i ens hus alldeles för länge och att stöta på simmarna i huset!

  Förresten, det här är typ det roligaste jag har läst på länge! Synd att inte bloggen blev populärare redan innan valet. Tror att den är bra för många genom ett tufft val.

  2014-09-17 | 11:33:28
  Bloggadress: http://vikkipedia.se/
 • Viktoria säger:

  Den sista meningen blev helt ologiskt. Menade att jag tror att den hade hjälpt många genom ett tufft val!

  2014-09-17 | 11:34:16
  Bloggadress: http://vikkipedia.se/
 • Fawkes säger:

  Det här är... obetalbart <3

  2014-09-25 | 11:07:39

Kommentera inlägget här: