Fredrik och Stefan

En berättelse om två vita män av olika politisk färg som tvingas bo ihop, helt enkelt.

Onlinedejting

Kategori: Allmänt

Idag vräker regnet ner. Fredrik står och tittar ut genom fönstret, han är inte glad. Dels på grund av att han inte kan ta den långa cykelturen han planerat hela veckan i det här vädret, och dels på grund av att han börjar känna sig ensam. Stefan har börjat träffa Yvonne, som Fredrik tidigare anlitat som hemhjälp, och Fredrik känner att singellivet börjar bli långdraget.
 
"Alla säger 'det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder'. Det måste vara jante som spökar bakom det ordspråket."
 
Fredrik bestämmer sig för att prova på onlinedejting. Han registrerar sig som "private_ownership_lover_65" på HappyPancake och börjar genast fila på sin dejtingprofil.
 
"Få se här: etnisk svensk i mitten av livet, gillar tacos och hundvalpar. Du som kan rädda mig från min ensamhet över en bib och bandade avsnitt av Fångarna på Fortet står högt i kurs på Fredrik-börsen. Puss och kram, Fredrik."
 
När Fredrik sen matat in sin profil med information ger han sig ut bland den ofantliga massan sökande. Kanske finns där någon för honom, men det dröjer inte länge förrän han ser en profil tillhörande hans ex. Bilderna hon visar på sig själv är tagna på deras Thailandssemester för några år sedan, och Fredrik har blivit bortredigerad från varje bild.
 
När Fredrik läste att hans ex nu sökte en man med ett vackert hårsvall föll alla pusselbitarna på plats på en gång.
 
Fredrik hittar så småningom en kvinna som faller honom i smaken, de chattar fram och tillbaka och till slut lägger Fredrik fram en proposition om ett restaurangbesök, vilket klubbas genom. Just då de säger hejdå kommer Stefan in i köket. Fredrik berättar uppspelt för Stefan om kvällens schema. Han förklarar även att om det går bra ikväll så skulle han meddela Stefan om detta, så att Stefan kan hålla sig hemifrån. Stefan skulle inte få förstöra det här. Fredrik blir försäkrad om att Stefan ska hålla sig borta oavsett, han är bortbjuden på Håkans maskerad.

ar
"Jag är ute på Den Fria Marknaden, baby!"

Klockan blir 18 och Fredrik anländer till restaurangen där han ska träffa "gos_bruden_med_klös", väl inne på restaurangen ser han en kvinna som han känner igen från bilderna. Det är hon.
 
 
De presenterar sig för varandra, Fredrik trycker hennes hand lite väl hårt, vilket syns på hennes ansträngda ansiktsuttryck. Vilket pinsamt snedsteg, Fredrik ursäktar sig. De sätter sig ned och börjar lära känna varandra, hon heter Mona och arbetar på någon myndighet Fredrik inte känner igen namnet på. Det är väldigt stel till en början, men efter en stund börjar de slappna av.
 
Eftersom Fredrik läst "The Game" vet han exakt hur man ska bete sig för att väcka intresse hos en eventuell partner. Han nickar och och visar intresse för allt Mona säger. Ibland hånler han och rullar med ögonen, för så står det att man ska göra i boken. Om man får frågor om detta så ska man svara "nä nä, det var inget" och låta som att man ljuger.
 
Under måltiden så kommer de varandra inpå skinnet, de skrattar och har riktigt trevligt. Mona gör det väldigt klart för Fredrik att hon är attraherad av honom genom subtila hintar. Det här går bättre än väntat, tänker Fredrik, som även han är riktigt intresserad av Mona.
 
Fredrik och Mona tar en lång promenad efter maten. Strategiskt nog väljer Fredrik att ta vägen förbi huset, väl där slår Fredrik till och frågar om Mona vill följa med in.

"Vill du följa med in och se på min aktieportfölj?"
 
De sätter sig i soffan och myser med varandra, men helt plötsligt får de syn på Stefan bakom en fåtölj när han försöker smyga sig ut. Han hade inte hunnit bege sig till Håkans maskerad innan de kom hem. Fredrik och Mona växlar blickar, och stirrar sedan ut i luften i tystnad. Stefan glor på. Det hade vart en underbar kväll fram till nu. "Vi hörs" säger Mona, och går hem. "Inga skämt om korvfest nu" säger Fredrik buttert och går och lägger sig.
 
 
 
 

Den hushållsnära tjänsten

Kategori: Allmänt

Dagen efter festen vaknade det lilla hemmet till liv. Efter de fått i sig lite frukost var det dags att börja städa. Ingen av dem hade någon direkt vilja att städa med den här baksmällan som plågade dem, men insåg problemet. Calle B hade förstört diskhon eftersom han ryckt för hårt i kranen efter alla shots och överallt stod tomma glas, flaskor och tallrikar. Fredrik kommer på idén att de kan anlita någon att städa undan röran och utnyttja skatteavdraget för hushållsnära tjänster, men Stefan ställer sig tveksam till förslaget.
 
"Vi hjälper till att sätta fler människor i arbete, Stefan. Det här är vad arbetslinjen handlar om, det du väl om? Vi har ju lånat era argument och anpassat dem efter liberalismen!"
 
Stefan låter sig inte köpas av Fredriks argument. Han står fast vid sina principer och vill lösa problemen på egen hand. De kommer överens om att de Stefan ska städa köket medan Fredrik tar resten av nedervåningen. Stefan utnyttjar sin kollektiva arbetarmedvetenhet och tillskansar sig rörmokarkunskaper och sätter genast igång med att reparera rören under diskhon. Samtidigt smiter Fredrik ut på verandan och ringer ett samtal, han har ingen avsikt att städa själv.
 
"Ja, har jag kommit till DIAL-A-RUT?"
 
När Stefan arbetar är han helt uppslukad av sina arbetsuppgifter och har full fokus på att bli färdig. Fredrik ser till att deras hemhjälp kommer in utan att Stefan märker av något.
 
Notera att hemhjälpen är kvinnlig. Det här är inget jag avsett utan det är så det här jävla spelet fungerar.
 
Fredrik dirigerar hemhjälpen till att ta hand om de rum i huset som är hans att städa, för att Stefan inte ska märka av något. När Stefan lyckats få bukt med rören går han för att hämta moppen, och när han väl kommer tillbaka får han syn på någon som står och skurar golvet.
 
 
Ett tag senare kommer Fredrik in genom dörren och får se att det inte alls är så städat därhemma som han förväntat sig. Hade inte hemhjälpen skött sina uppgifter? Han kunde ju inte fråga Stefan, som då skulle fatta att Fredrik gått bakom hans rygg. Fredrik behövde inte undra länge, från vardagsrummet utbrast Stefan "vi ska inte ha någon lågavlönad arbetskraft här hemma!".

"Går du bakom ryggen på mig igen, så kan jag se till att din tillvaro blir mycket, mycket otrevlig. Städa färdigt nu, Fredrik."
 

Fredrik känner sig skamsen över vad han gjort, och lunkar iväg med svansen mellan benen. Det var ett stort nederlag för honom, men huset måste städas. Det fanns inget annat att göra än att själv ta itu med problemen.
 
Medan Fredrik skötte disken gjorde Stefan tai chi.
 
När det började skymma kom Fredrik ut till Stefan i vardagsrummet och, i hopp om att försonas, föreslog han att de kunde se CSI ikväll. Stefan vände sig om och sa att han hade andra planer som inte involverade varken Fredrik eller TV-tittande. Fredrik började undra vad som fallit in Stefan. Under hela kvällen höll han sig för sig själv och låste in sig i badrummet länge. Efter någon timma hörde Fredrik att någon gick i dörren och där fick han syn på Stefan i en uppknäppt skjorta med hemhjälpen. Stefan har en dejt ikväll, det har inte Fredrik. För en stund kände Fredrik sig en smula nedstämd, men glad för Stefan. Detta skulle eventuellt kunna hjälpa Stefan att ta mer ansvar.

p